Na een jaar van grondige voorbereidingen en met de start van de inschrijving voor het keurmerk Erkend Financieringsadvies MKB op vrijdag 14 mei jongstleden heeft de Stichting MKB Financiering (SMF) een belangrijke mijlpaal gehaald. Financiële adviseurs kunnen zich nu aanmelden voor de examens om Erkend Financieringsadviseur MKB te worden. 

Goede start voor Keurmerk Erkend Financieringsadvies MKB

Inmiddels hebben via www.erkendfinancieringsadviesmkb.nl meer dan 450 financieringsadviseurs interesse getoond in het keurmerk en zijn de eerste inschrijvingen binnen voor de examens. We verwachten binnenkort de eerste diploma’s te kunnen uitreiken en dat aan het eind dit jaar 200 financieringsadviseurs het examen voor Erkend Financieringsadviseur MKB hebben gehaald en dat 150 organisaties het keurmerk Erkend Financieringsadvies MKB mogen voeren.

‘Je bent nooit uitgeleerd, ook de financiële adviseur niet. Ondernemers kunnen nog dit jaar voor gedegen en betrouwbaar financieel advies terecht bij organisaties met het keurmerk.’
Bert Duurland (SMF Manager Keurmerk Erkend MKB Financiers)

Achtergrond keurmerk

Het keurmerk helpt ondernemers te informeren over wat zij van een organisatie met het keurmerk Erkend Financieringsadvies MKB en van een Erkend Financieringsadviseur MKB mogen verwachten en bevordert de kwaliteit van dienstverlening. Tevens heeft het als doel het professionaliseren van het vak van financieringsadviseur en stimuleert daarmee de kwaliteit en snelheid van aanvragen voor Financiers. 

Het keurmerk Erkend Financieringsadvies MKB is voor organisaties en die hebben de verplichting dat alleen Erkend Financieringsadviseurs MKB ondernemers adviseren en begeleiden.

Inclusief gedragscode en klachtenregeling

Het keurmerk bevat diverse elementen waaronder een gedragscode en klachtenregeling. Een organisatie met het keurmerk dient zich verder te houden aan het kwaliteitskader en dient de inhoud van het voorgeschreven dienstverleningsdocument aan de klanten te communiceren.

Onderwerp van de gedragscode zijn onder meer afspraken over transparantie van tarieven en provisies, vertrouwelijkheid en het dienstverleningsproces door financieringsadviseurs. Ook is in samenwerking met het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) een onafhankelijk Klachtenloket voor organisaties met het keurmerk Erkend Financieringsadvies MKB opgezet.

Aan een Erkend Financieringsadviseur MKB worden eisen gesteld ten aanzien vak- en marktkennis, integriteit en ervaring. Een adviseur wordt na het succesvol afleggen van een theorie en praktijkexamen (inclusief een VOG verklaring) Erkend Financieringsadviseur MKB. Ook zijn er jaarlijks educatie verplichtingen om Erkend Financieringsadviseur MKB te blijven.

 Voor meer informatie

Alle informatie met betrekking tot het keurmerk is beschikbaar via de website www.erkendfinancieringsadviesmkb.nl