Keurmerk Erkend Financieringsadvies MKB

Aanmelden

Aanmeldprocedure

De aanmeldprocedure voor het Keurmerk Erkend Financieringsadvies MKB doorloopt een viertal stappen. Zowel de Erkend Financieringsadviseur MKB en organisaties met het keurmerk Erkend Financieringsadvies MBK worden afzonderlijk in het register opgenomen. Loop de stappen hieronder door. 

Stap 1. Schrijf in en meld je als persoon aan voor examen Erkend Financieringsadviseur MKB
Om Erkend Financieringsadviseur MKB te worden, schrijft een financieringsadviseur zich in voor het examen Erkend Financieringsadviseur MKB. Dit bestaat uit een theorie- en praktijkexamen. Je ontvangt na het aanmelden voor beide examens afzonderlijk inloggevens per mail. Het theorie-examen bestaat uit drie flextoetsen en bestaat uit de onderdelen vakkennis, marktkennis en integriteit. Dit examen kan op dertig plaatsen in Nederland worden afgelegd. Een proefexamen is beschikbaar via deze link. Het praktijkexamen omvat een VOG verklaring, het aanleveren van twee kredietaanvragen en twee referenties. Het praktijkexamen wordt afgelegd te Nieuwegein. Lees voorafgaand aan het aanmelden de examenprocedure door. Deze vind je hier op de website.

Meld je hier aan voor stap 1.

Stap 2. Meld en maak een account aan voor je organisatie

Voor het verkrijgen van het Keurmerk Erkend Financieringsadvies MKB melden financiële organisaties zich online aan en maken een organisatie-account aan (ook ZZP’ers en eenmanszaken). Bij het aanmaken van het account wordt er verzocht nadere informatie over de organisatie te geven. Tevens verklaart de organisatie te voldoen aan:

  • De gedragscode
  • Het kwaliteitskader 
  • Een dienstverleningsdocument (upload) dat alle elementen bevat van het standaard Dienstverleningsdocument van het keurmerk

Gebruik bij het opvoeren van de organisatie voor het keurmerk organisatienaam zoals je die extern gebruikt (de ‘handelsnaam’ met eventueel de plaatsnaam erachter). Deze naam wordt namelijk ook vermeld op de kaart en in de zoekfunctie op de website.

  • Je moet zowel de organisatie als jezelf als adviseur afzonderlijk registreren. De organisatie krijgt een gebruikersnaam met SMFO en de professional een gebruikersnaam met SMFP
  • Je maakt eerst een account aan en daarna ontvang je inloggegevens om te registreren

Let op, belangrijk! Vergeet ook niet jouw (hoofd)vestiging met adresgegevens op te geven, anders lukt het niet om je aan te melden als adviseur (Zie stap 3).

Meld je hier aan voor stap 2.

NB Een organisatie is een rechtsvorm (met of zonder rechtspersoonlijkheid) met één of meerdere vestigingen en één of meerdere Erkend Financieringsadviseurs MKB.

Stap 3. Aanmelden voor registratie Erkend Financieringsadviseur MKB
Na het behalen van het theorie- en praktijkexamen maak je als financieringsadviseur een account aan en doe je een aanmelding. Bij het aanmelden verklaar je te voldoen aan het PE-reglement en kom je in het register. Je registratie wordt gekoppeld aan een geregistreerde organisatie die ook wordt ook opgenomen op de website. Let op, belangrijk! Vergeet niet om jouw organisatie te selecteren.

Meld je hier aan voor stap 3.

Stap 4. Registratie Keurmerk Erkend Financieringsadviseur MKB
Nadat aan een organisatie minimaal één Erkend Financieringsadviseur is gekoppeld, krijgt de organisatie het keurmerk Erkend Financieringsadvies MKB en worden de gegevens van de organisatie met het keurmerk Erkend Financieringsadvies MKB op de website (kaart en naam) gepubliceerd.

Stap 5. Meld je organisatie aan bij Kifid
De organisatie meldt zich aan bij Kifid door middel van het sturen van een mail met de volgende gegevens.

  • Betreft keurmerk Erkend Financieringsadvies MKB
  • Volledige tenaamstelling/uittreksel KvK
  • Naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres van de contactpersoon
  • Indien afwijkend; factuuradres
  • URL van de website

Meld je hier aan voor stap 5

Zodra de aansluiting is gerealiseerd, dient het Kifid nummer in het digitale ‘dossier’ van de organisatie te worden vermeld. Voor franchise organisaties met centrale klachtenafhandeling bestaat de mogelijkheid van een centrale Kifid aansluiting. Mocht de organisatie reeds bij Kifid geregistreerd staan dan moet er toch melding plaatsvinden bij het Kifid. Kifid heeft een document beschikbaar waarin staat toegelicht welke personen meetellen bij het bepalen van de kosten voor de aansluiting. 

Nog een vraag?
Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag.

Telefoon
Bert Duurland
085 004 43 97

E-mail
info@erkendfinancieringsadviesmkb.nl

Internet
www.stichtingmkbfinanciering.nl

Stuur ons een bericht

1 + 14 =