SMF Seminar Wwft December 2022

26 juni – Workshop Fiscale aandachtspunten bij financiering van bedrijfs-overnames en de bijzondere positie van onroerende zaken.

De komende jaren zullen veel bedrijfsovernames gaan plaatsvinden in het MKB als gevolg van de vergrijzing. Onroerende zaken vormen vaak onderdeel van dit soort overnames. Helaas is niet in alle gevallen sprake van een optimale juridische structuur, waardoor fiscale afrekening of belastingheffing op de loer ligt. Deze belastingheffing kan ertoe leiden dat de financiering van een overname geen doorgang kan vinden. Maar wat is dan de optimale structuur, waarmee belastingheffing kan worden voorkomen of worden beperkt? Welke invloed hebben onroerende zaken op de belastingheffing bij bedrijfsoverdrachten. Financieringsspecialisten hoeven geen belastingadviseur te zijn, maar moeten kunnen signaleren of er fiscale gevolgen zijn bij een bedrijfsoverdracht met onroerend goed.

Het Register Belastingadviseurs (de grootste beroepsvereniging van belastingadviseurs voor het MKB) en de Stichting MKB Financiering organiseren op 22 mei een workshop over de fiscale aandachtspunten bij financiering van bedrijfsoverdrachten. Tijdens de workshop zal onder meer worden stilgestaan bij de fiscale bedrijfsopvolgingsregelingen en de doorschuifregelingen zoals die nu gelden voor familiebedrijven. Ook de bijzondere positie van onroerend goed komt aan bod middels diverse praktijkvoorbeelden.

Spreker is Peter Goossens, Register Belastingadviseur en beleidsadviseur opleidingen en innovatie bij het Register Belastingadviseurs in Den Haag.

 

Jouw investering

  • € 215,- excl. BTW voor deelnemers
  • € 145,- excl. BTW  Erkend Financieringsadviseurs MKB met de kortingscode EFM

Programma

Het programma is goed voor 3 PE uren en en het seminar is woensdag 26 juni bij van der Valk Breukelen van 14.00 – 17.00 uur. Aansluitend is er een borrel.


Spreker

Spreker is Peter Goossens, Register Belastingadviseur en beleidsadviseur opleidingen en innovatie bij het Register Belastingadviseurs in Den Haag.

Dagvoorzitter

Bert Duurland

Meld je aan

Het aanmelden voor de workshop kan via deze link naar Eventbrite of via onderstaande button.