De belangrijkste wens voor 2020 van Stichting MKB Financiering (SMF) en voorzitter Ronald Kleverlaan als het gaat om mkb-financiering is dat aan het eind van dit jaar een dubbel aantal ondernemers begrijpt wat de mogelijkheden zijn op het gebied van non-bancaire financiering. Dat was zijn belangrijkste boodschap in zijn interview in de ONL Podcast.

‘Vroeger ging je als ondernemer naar de bank voor financiering. Tegenwoordig zijn er veel meer financiering varianten zonder bank beschikbaar. Hierdoor kun je meer bereiken’ en ‘het is zonde voor de innovatiekracht van Nederland dat mkb-ondernemers nu niet investeren, alleen maar omdat ze bij de bank geen krediet kunnen krijgen. Ik wil dat meer ondernemers zich breder gaan oriënteren en de juiste financiering vinden voor hun sector en levensfase van het bedrijf. Want daarmee kun je groeien’. Dit zegt Ronald Kleverlaan tegen Hans van Biesheuvel in de Podcast van ONL.

Ook in de informatieve podcast, die te beluisteren is via Spotify en SoundCloud, vertelt de SMF voorzitter over alles wat ondernemers moeten weten over de non-bancaire financieringsmarkt, inclusief de laatste groeicijfers, nieuws over mkb financieringsadviseurs, hoe je de juiste financiering kunt vinden en over het Erkend MKB Financier keurmerk, inmiddels is uitgegeven aan elf partijen, waarmee betrouwbare mkb financiers kunnen worden herkend.