Non-bancaire financiers Geld voor elkaar en Qredits kunnen door ondersteuning van de overheid meer MKB bedrijven voorzien van financiering. Erkend MKB Financier Geldvoorelkaar.nl is geaccrediteerd voor de BMKB-C regeling en krijgt daarmee toegang tot overheidsgarantie bij de financiering van bedrijven die door de coronamaatregelen extra steun nodig hebben. Hierdoor wordt investeren met staatsgarantie ook mogelijk voor particuliere en zakelijke crowdfunding investeerders. Qredits, ook Erkend MKB Financier, kan dankzij een overheidslening van 25 miljoen meer overbruggingskredieten verstrekken. Tijdens de corona crisis verstrekte Qredits al voor bijna 10 miljoen aan kleine kredieten. Daarmee boden ze zo’n 700 ondernemers van financiële ruimte.

Voorzitter Stichting MKB Financiering Ronald Kleverlaan:We zijn als stichting sinds de corona crisis samen met andere partijen flink aan het lobbyen bij de overheid voor extra funding van de non-bancaire financiers. Qredits en Geldvoorelkaar zijn met deze lening en garantie en hun eigen innovaties nu in staat gesteld om het MKB nog sneller en doelmatiger te voorzien van corona overbruggingskredieten.’

Overheid ziet belang in van innovatieve en diverse financiële markt

Stichting MKB Financiering is verheugd dat de overheid de non-bancaire financiers steunt en het belang ziet van een innovatieve en diverse financiële markt. Het is een goede eerste stap om nog meer non-bancaire financiers toegang te geven tot de overheidskredieten. Er blijft echter nog wel een tekort aan funding bestaan bij de non-bancaire financiers. Het zou goed van de overheid zijn om ook mee te helpen bij het oplossen van de funding gap. Dan kan in de komende jaren de toenemende vraag naar kredieten en financiering van het MKB doeltreffend door de marktpartijen worden opgelost.

Update: voor een recente lijst met de Erkende MKB Financiers die geaccrediteerd zijn klik je hier.