Op 1 april 2021 opent Kifid het loket voor MKB ondernemers die een klacht hebben over een organisatie met het keurmerk Erkend Financieringsadvies MKB of een daarbij aangesloten Erkend Financieringsadviseur MKB. Alle organisaties met het keurmerk van Stichting MKB Financiering worden verplicht aangesloten bij het Kifid.

Voordelen voor ondernemer

Voordeel voor een ondernemer om te kiezen voor een keurmerkorganisatie en Erkend Financieringsadviseur MKB is dat deze voldoen aan de gedragscode Erkend Financieringsadvies MKB en er diverse documenten van toepassing zijn. In deze documenten zijn onder meer afspraken vastgelegd over transparantie van tarieven en provisies, vertrouwelijkheid en het dienstverleningsproces. Mocht de dienstverlening toch niet voldoen en tot een klacht leiden dan kan de ondernemer terecht bij het onafhankelijk klachtenloket van het Kifid.

Goede samenwerking

Stichting MKB Financiering werkte al eerder samen met het Kifid voor het Keurmerk Erkend MKB Financier. Voor meer over het Kifid en een toelichting van Kifid voorzitter Eveline Ruinaard over het nieuwe klachtenloket klik dan naar BNR Nieuwsradio.